Comunicat de presa

Noul utilitar AutoRun Disable previne infectiile transmise prin porturile USB

Noul utilitar gratuit lansat de Endpoint Protector previne infectiile cauzate de malwareul ce apeleaza functia AutoRun si se raspândeste prin porturile USB sau prin alte interfete de conectare

Bucuresti, România, 17 noiembrie 2010. Endpoint Protector a lansat utilitarul gratuit AutoRun Disable, o solutie ce previne infectiile cu malware raspândit prin porturile USB sau alte interfete de conectare si care porneste si ruleaza automat odata ce un computer a fost infectat. AutoRun Disable by Endpoint Protector a fost creat pentru a opri viermi de tipul Conficker/Stuxnet care exploateaza porturile USB nesecurizate si lipsa solutiilor de securitate pentru dispozitivele portabile pentru a se raspândi si a infecta cât mai multe unitati dintr-o retea.

Modul de functionare al utilitarului AutoRun Disable by Endpoint Protector este simplu, acesta permitându-le utilizatorilor sa dezactiveze o functie potential periculoasa a sistemelor Windows (XP, Vista, 7), AutoRun, care permite rularea automata a dispozitivelor conectate la computer si a softwareului de pe acestea. Principalul beneficiu al utilitarului este acela ca nu dezactiveaza functia respectiva pentru toate dispozitivele, ci actioneaza în mod selectiv, în functie de tipul acestora (dispozitive cu conexiune USB si alte dispozitive portabile, CD/DVD, unitati interne sau de retea) sau de litera asociata acestora, afisata în sistemul Windows. De exemplu, un utilizator poate interzice apelarea functiei AutoRun pentru dispozitivele portabile conectate prin USB si o poate permite pentru unitatea CD/DVD.

“Conficker, Stuxnet, Downadup, oricum s-ar numi ultima amenintare de tip malware, adevarul e ca toate sunt relativ usor de combatut. Solutiile pentru securizarea porturilor si a dispozitivelor portabile pot opri un astfel de malware atunci când încearca sa infecteze un computer anume. AutoRun Disable by Endpoint Protector face si mai usoara protejarea computerelor si a retelelor în fata viermilor raspânditi prin porturile USB, fiind gratuit, usor de utilizat si foarte eficient. Utilitarul protejeaza cu succes unitatile securizate de malwareul de acest tip, permitând dispozitivelor autorizate sa utilizeze functia AutoRun, fara a limita în vreun fel actiunile obisnuite ale utilizatorilor”, a declarat Roman Foeckl, Director General Endpoint Protector/CoSoSys.

Înca dinaintea lansarii oficiale, utilitarul AutoRun Disable by Endpoint Protector a fost disponibil pentru potentialii utilizatori, împreuna cu un ghid usor, în patru pasi, care explica modul de prevenire al infectiilor cu Conficker/Stuxnet:
http://www.blocheaza-usb.ro/blog/2010/09/26/cum-sa-opriti-viermele-confickerstuxnet-in-patru-pasi-simpli/

AutoRun Disable by Endpoint Protector poate fi descarcat gratuit de aici:
http://download.cnet.com/AutoRun-Disable-by-Endpoint-Protector/3000-2239_4-75300368.html

Despre CoSoSys

Compania CoSoSys este specializata în dezvoltarea de software pentru securizarea retelelor si pentru îmbunatatirea dispozitivelor de stocare portabile. Portofoliul aplicatiilor include functii de la protejarea prin parola si sincronizarea datelor, pâna la împiedicarea accesului neautorizat la dispozitivele periferice atasate calculatoarelor. Distribuirea produselor CoSoSys se face la nivel global prin fabricantii de hardware de talie mondiala, dar si direct catre utilizatorii finali prin magazinul electronic disponibil pe http://www.CoSoSys.com si http://www.EndpointProtector.com. Compania CoSoSys se bucura de o crestere continua a numarului de utilizatori la nivel mondial. Aceasta are sediul în Cluj-Napoca, România, si are reprezentanti de vânzari în Statele Unite si Germania.

Imagini si materiale aditionale:

http://www.endpointprotector.com/en/index.php/products/free_data_security_tools
http://www.cososys.com/images.html
http://www.cososys.com/press_room.html

Contacte de presa

Mirror Communications Ltd.
Alina Popescu
Phone: +40 741 073753
Email: alina@mirror-communications.com

CoSoSys Ltd.
Anca Goron
Phone: +40 264 593 110 Ext. 113
Email: anca.goron@cososys.com