Comunicat de presa

Compania româna CoSoSys, finalista la Hot Companies Awards 2009 organizat de Network Products Guide

Si anul acesta, CoSoSys este singura companie din Europa de Est cu sanse reale de a câstiga în cadrul ceremoniei Hot Companies Gala Award din martie 2009, desfasurata în San Francisco, California.

Bucuresti, 10 decembrie 2008. CoSoSys, producatorul celor mai inovatoare si eficiente aplicatii pentru dispozitivele de stocare portabile si solutii pentru securitatea datelor, a fost anuntat drept finalist al Hot Companies 2009 Awards de catre Network Products Guide, furnizor de top de analize si cercetari pe piata IT&C, cu sediul în Silicon Valley. Compania CoSoSys a fost selectata dupa o analiza amanuntita a industriei globale privind producatorii IT, care a inclus companii mari, companii de talie mijlocie, dar si firme nou intrate pe piata, din întreaga lume.

CoSoSys a ajuns în ultima etapa a concursului pe baza criteriului de selectie a celor „4P” – si anume Produse, Persoane, Performata si Potential. Analiza pentru mult doritul premiu Hot Companies 2009 cuprinde companii din toate domeniile IT, incluzând securitatea, wireless-ul, stocarea, retelistica, aplicatiile software si telecomunicatiile.

„Suntem foarte mândri ca am fost nominalizati, pentru a doua oara, drept finalisti. Consideram aceasta realizare extraordinara o recompensa binemeritata pentru eforturile neîntrerupte ale întregii echipe CoSoSys si determinarea acesteia în a-i face pe oameni sa constientizeze pericolele reprezentate de scurgerile de date si de a-i educa si a le sprijini eforturile în ceea ce priveste prevenirea acestora”, a declarat Roman Foeckl, Director General al CoSoSys.

Compania româna furnizoare de solutii de securitate CoSoSys a adoptat misiunea de a proteja retelele de calculatoare împotriva scurgerilor de date si a tuturor celorlalte amenintari generate de utilizarea dispozitivelor de stocare mobile în mediul de lucru actual, oferindu-le în acelasi timp utilizatorilor tot mai dinamici posibilitatea de a-si pastra în siguranta datele personale si cele legate de munca.

„Companiile nu reusesc sa monitorizeze si sa reglementeze proactiv utilizarea dispozitivelor de stocare portabile, riscând astfel pierderi sau scurgeri de date, precum si furtul acestora. A devenit tot mai importanta educarea angajatilor în ceea ce priveste riscurile de pierdere sau scurgere a datelor implicate de utilizarea acestor dispozitive, facând absolut necesara utilizarea aplicatiilor de control si prevenire”, a explicat d-nul Foeckl.

Endpoint Protector 2008, cea mai populara solutie de securitate a companiei CoSoSys, foloseste tehnologia de ultima ora DLP (Data Loss Prevention), combinata cu flexibilitatea unei console de gestiune web, dezvoltata pentru a reduce costul total si pentru a diminua semnificativ timpul de implementare si riscul scurgerii datelor.

Procesul de evaluare „Hot Companies” implica examinarea candidatilor prin prisma spiritului antreprenorial, remarcând directorii cu experienta relevanta, cu o deplina întelegere a segmentului de piata IT unde activeaza în mod curent si care planuiesc sa ramâna activi, produsele si solutiile pozitionate astfel încât sa profite de oportunitatile pietelor în curs de dezvoltare, modele bine dezvoltate de crestere a profitului si strategii eficiente de dezvoltare. Câstigatorii vor fi anuntati si premiati în cadrul “World Executive Alliance Summit” din San Francisco, California, USA, desfasurat în perioada 26-27 martie 2009.

Despre CoSoSys

Compania CoSoSys este specializata în dezvoltarea si distributia de software pentru îmbunatatirea dispozitivelor de stocare portabile si a solutiilor pentru securitatea calculatoarelor si prevenirea furtului de date. Portofoliul aplicatiilor include functii de la protejarea prin parola si sincronizarea datelor, pâna la împiedicarea accesului neautorizat la dispozitivele periferice atasate computerelor. Distributia produselor CoSoSys se face la nivel global prin fabricantii de hardware de talie mondiala, dar si direct catre utilizatorii finali prin magazinul electronic disponibil pe http://www.cososys.com si http://www.endpointprotector.com. Compania CoSoSys se bucura de o crestere continua a numarului de utilizatori la nivel mondial. Compania are sediul în Cluj-Napoca, România, si are reprezentanti de vânzari în Statele Unite si Germania.

Despre Network Products Guide Awards

Network Products Guide, publicat în Silicon Valley, este un furnizor de top în ceea ce priveste cercetarile si analizele referitoare la produse, tehnologii si vânzatori. Veti descoperi o multitudine de informatii si utilitare în acest ghid incluzând cele mai bune produse si servicii, planuri, directii de dezvoltare ale industriei, descoperiri tehnologice si evaluari independente ale produselor care faciliteaza luarea celor mai pertinente decizii tehnologice care au impact asupra obiectivelor personale si de afaceri. Ghidul urmareste metodologii de cercetare dezvoltate si îmbunatatite de experti din cadrul industriei. Pentru a afla mai multe informatii, vizitati www.networkproductsguide.com.

Imagini si materiale suplimentare:

Contact de presa CoSoSys:

CoSoSys SRL.
Paula Braun