Komunikat Prasowy

Pierwsze rozwiazanie zabezpieczajace komputery i pozwalajace kontrolowac urzadzenia magazynujace wprowadzone do sprzedazy w modelu Software as a Service.

CoSoSys wprowadza do sprzedazy pierwsze na swiecie oprogramowanie zabezpieczajace komputery przed kradzieza danych w modelu Software as a Service.

Bukareszt, Rumunia, 24 Czerwiec, 2009. CoSoSys, lider w dziedzinie rozwiazan pozwalajacych zabezpieczac sieci komputerowe oraz przenosne urzadzenia magazynujace, wprowadza do sprzedazy najnowsza wersje swojego oprogramowania chroniacego komputery przed utrata danych (Data Loss Prevention) Endpoint Protector w modelu Software as a Service (SaaS). My Endpoint Protector to pierwsze tej klasy rozwiazanie, które powedrowalo w chmury. Aplikacja zostala zaprojektowana aby skutecznie chronic firmy przed zewnetrznymi oraz wewnetrznymi zagrozeniami bezpieczenstwa danych bez ich zbednego obciazania czasochlonna instalacja oprogramowania i utrzymaniem standardowych rozwiazan zabezpieczajacych.

W ostatnich latach firmy na calym swiecie stawialy czola rosnacej liczbie przypadkowych lub celowych naruszen bezpieczenstwa prowadzacych do utraty lub kradziezy danych, które powoduja straty finansowe, utrate wiarygodnosci wsród klientów oraz zla reputacje. Te same narzedzia, które ulatwiaja codzienna prace, jak nowinki technologiczne oraz przenosne urzadzenia magazynujace niosa za soba szereg zagrozen, którym mozemy zapobiegac nie rezygnujac ze wszystkich udogodnien.

My Endpoint Protector

Model Software as a Service jest wynikiem potrzeby dbania o bezpieczenstwo sieci komputerowych w firmach róznego typu, od niewielkich biur, przez preznie rozwijajace sie firmy, az po globalne korporacje. Wyniesienie kwestii bezpieczenstwa komputerów oraz kontroli urzadzen peryferyjnych w chmury ulatwia zarówno wdrozenie jak i zarzadzanie systemami bezpieczenstwa. Pierwsze na swiecie rozwiazanie zapobiegajace utracie danych dostepne w modelu SaaS, My Endpoint Protector pozwala firmom minimalizowac wewnetrzne zagrozenia, redukowac ryzyko wycieku danych oraz kontrolowac przenosne urzadzenia.

„Wiele firm jest juz swiadomych potrzeby wdrozenia rozwiazan zabezpieczajacych dane ich oraz ich klientów, jednak potrzeba wyspecjalizowanej kadry oraz czasu na zarzadzanie kompleksowymi systemami sprawia, iz firmy najczesciej rezygnuja z implementacji tego typu rozwiazan. My Endpoint Protector zostal stworzony, aby odpowiadac na potrzeby nawet najmniejszych przedsiebiorstw, pozwalajac na kontrole kosztów oraz ochrone przed utrata cennych informacji. Komputery pracowników pracujacych zarówno w domu, w biurze, jak i w podrózy sa pod stala kontrola My Endpoint Protector znajdujacego sie w chmurze” powiedzial Roman Foeckl, CoSoSys CEO.

My Endpoint Protector jest dostepny w wersji próbnej za darmo przez 10 dni do przetestowania na trzech komputerach. Wystarczy zarejestrowac sie na stronie internetowej: http://my.EndpointProtector.com

O CoSoSys

CoSoSys specjalizuje sie w zabezpieczaniu sieci komputerowych i tworzeniu oprogramowania dla urzadzen peryferyjnych. Portfolio aplikacji zawiera zabezpieczenia haslem, synchronizacje danych oraz ochrone sieci. CoSoSys sprzedaje swoje produkty na calym swiecie za posrednictwem wiodacych producentów sprzetu komputerowego, dystrybutorów i sprzedawców oprogramowania oraz bezposrednio do odbiorców koncowych przez strone internetowa http://www.CoSoSys.com oraz http://www.EndpointProtector.com. CoSoSys cieszy sie stale rosnaca iloscia uzytkowników na calym swiecie. Biura firmy zlokalizowane sa w Niemczech, Stanach Zjednoczonych oraz Rumunii.

Aby skorzystac z bezplatnej 10-dniowej wersji My Endpoint Protector nalezy wejsc na strone internetowa

Zdjecia i dodatkowe materialy

Kontakt: