Comunicat de presa

Prima solutie la cheie din lume pentru securizarea dispozitivelor portabile si a porturilor

Endpoint Protector Hardware Appliance lansat de CoSoSys ofera protectie la cheie împotriva pierderilor de date si a breselor de securitate cauzate de utilizarea dispozitivelor portabile

Bucuresti, 27 octombrie 2010. CoSoSys lanseaza astazi Endpoint Protector Hardware Appliance, prima solutie integrata hardware si software din lume ce securizeaza dispozitivele portabile si datele stocate si utilizate pe platforme Windows si Mac. Proiectat pentru companii de toate dimensiunile, cu retele ce variaza de la 50 de statii la peste 5000, noul appliance protejeaza firmele de riscurile de securitate generate de portabilitatea si mobilitatea sporita din mediul de afaceri, prevenind pierderea si furtul de date, scurgerea unor date confidentiale si alte brese de securitate ce apar adesea atunci când dispozitivele portabile fac parte din procesul de lucru.

Stickurile de memorie USB, camerele foto digitale, hard driveurile portabile, laptopurile, telefoanele inteligente, netbookurile si tabletele de tip iPad au fost toate introduse în majoritatea proceselor de business, marind productivitatea angajatilor si a managementului prin mobilitatea lor sporita, prin spatiul mare de stocare si optiunile de utilizare imediata (plug and play) ce le caracterizeaza. Endpoint Protector Hardware Appliance administreaza proactiv si centralizat aceste amenintari informatice, permitându-le companiilor sa beneficieze de avantajele oferite de cele mai noi gadgeturi fara a fi afectate de riscurile de securitate generate de utilizarea lor.

Dupa conectarea la retea, Endpoint Protector Hardware Appliance este configurat în mai putin de cinci minute si protejeaza firmele de toate amenintarile descrise mai sus. Solutia integrata le permite departamentelor IT sa controleze atent utilizarea dispozitivelor portabile, sa monitorizeze toate transferurile de date înspre sau dinspre reteaua protejata si sa impuna criptarea automata a tuturor datelor companiei aflate în tranzit pe astfel de dispozitive, totul printr-o interfata Web centralizata. Noul appliance permite un mediu de lucru securizat pentru utilizarea dispozitivelor portabile prin multiplele functionalitati ce tin de securitatea datelor, a porturilor si a perifericelor – administrarea dispozitivelor portabile, autorizarea sau blocarea acestora, monitorizarea accesarii si transferarii fisierelor, lista de tip whitelist ce defineste fisierele ce pot fi accesate de angajati, criptare automata si multe altele.

Cele mai importante beneficii ale noii solutii integrate sunt:

• Conectarea rapida la retea si configurarea în maxim 5 minute, aducând aceasta solutie complexa de tip enterprise extrem de aproape de conceptul de utilizare instantanee plug and play
  • Protectie la cheie împotriva pierderilor si furturilor de date si a altor brese de securitate frecvent întâlnite
  • Managementul centralizat al utilizarii dispozitivelor portabile pentru PCurile si Macurile din retea de oriunde prin applianceul virtual pentru server
  • Economie de resurse - Nu exista cerinte minime pentru platforma hardware a firmei; nu exista cerinte minime pentru platforma software
  • Economie de timp - Lipsa sarcinilor de mentenanta si actualizare a solutiei, toate acestea fiind executate automat

“Noul nostru appliance este gândit astfel încât sa poata proteja companii de toate tipurile, de la afaceri private de dimensiuni mici si medii, pâna la corporatii si multinationale cu mii de angajati, permitându-le tuturor sa beneficieze de protectie de nivel maxim fara sa necesite suprautilizarea sau marirea resurselor hardware si software sau un proces de învatare lung si complicat pentru profesionistii IT. Endpoint Protector Hardware Appliance a fost creat pentru a se integra rapid în reteaua existenta si sa necesite un timp redus la extrem pentru a fi configurat si a începe sa functioneze, inspirat fiind de conceptul plug and play”, a declarat Roman Foeckl, Director General CoSoSys.

Endpoint Protector Hardware Appliance este o solutie integrata hardware si software completa, la cheie, ce ofera într-un mod economic si rapid securizarea dispozitivelor portabile, a porturilor si a perifericelor, precum si prevenirea pierderilor si furtului de date pentru unitatile PC si Mac din retelele companiilor. Appliance-ul le permite firmelor sa genereze si sa implementeze politici de securitate în câteva minute, protejând resursele existente si economisind timp si bani.

Mai multe informatii despre Endpoint Protector Hardware Appliance sunt disponibile online vizitând:

Despre CoSoSys

Compania CoSoSys este specializata în dezvoltarea de software pentru securizarea retelelor si pentru îmbunatatirea dispozitivelor de stocare portabile. Portofoliul aplicatiilor include functii de la protejarea prin parola si sincronizarea datelor, pâna la împiedicarea accesului neautorizat la dispozitivele periferice atasate calculatoarelor. Distribuirea produselor CoSoSys se face la nivel global prin fabricantii de hardware de talie mondiala, dar si direct catre utilizatorii finali prin magazinul electronic disponibil pe http://www.CoSoSys.com si http://www.EndpointProtector.com. Compania CoSoSys se bucura de o crestere continua a numarului de utilizatori la nivel mondial. Aceasta are sediul în Cluj-Napoca, România, si are reprezentanti de vânzari în Statele Unite si Germania.

Imagini si materiale aditionale

Contacte de presa