Comunicat de Presa

CoSoSys lanseaza o serie de benzi desenate pe teme de securitate

Umorul este o metoda foarte eficienta de a pune în evidenta amenintarile de securitate IT pe care atât indivizii, cât si companiile le întâmpina în fiecare zi

Bucuresti, 11 martie 2009. CoSoSys, producatorul celor mai inovatoare si eficiente aplicatii pentru dispozitivele de stocare portabile si solutii de securitate împotriva pierderilor de date, anunta lansarea unei serii de benzi desenate cu scopul de a educa publicul în ceea ce priveste pericolele utilizarii dispozitivelor portabile. Deoarece utilizarea neglijenta a acestor dispozitive poate duce foarte usor la furtul sau pierderea datelor, fraude sau furt de identitate, atât oamenii cât si întreprinderile trebuie sa înteleaga riscurile la care sunt expusi.

Prima aparitie din serie va avea loc în 11 martie pe site-ul Endpoint Protector (http://www.EndpointProtector.com) si va fi urmata de alte aparitii în fiecare joi timp de 8 saptamâni. Fiecare banda va pune în evidenta o problema de securitate, de la pierderi de date accidentale si furturi de catre personal, pâna la infectii cu virusi ce pot opri instantaneu întreaga activitate a unei întreprinderi, toate acestea fiind cauzate de utilizarea dispozitivelor portabile si de lipsa unor reglementari de securitate adecvate. Cu fiecare aparitie se va oferi o solutie foarta simpla pentru prevenirea breselor ilustrate.

“Cercetari recente efectuate în Statele Unite si Anglia dezvaluie o tendinta îngrijoratoare: infractiunile bazate pe furt de date sunt în crestere atât în ceea ce priveste numarul lor, cât si costurile de rezolvare. Milioane de oameni sunt expusi la furtul de date sau al identitatii în fiecare an, dar foarte putini dintre cei afectati sau cei responsabili de aceste incidente stiu ca majoritatea acestora pot fi prevenite cu usurinta. Protejarea datelor confidentiale si a porturilor din retea nu este un lucru greu de facut. Tocmai de aceea ne-am propus sa educam publicul în ceea ce priveste securitatea datelor”, a explicat Roman Foeckl, Director General al firmei CoSoSys.

Aplicatia Endpoint Protector a companiei CoSoSys este solutia ideala pentru prevenirea pierderilor de date, fiind o aplicatie de control a dispozitivelor portabile având ca scop minimizarea amenintarilor interne, reducerea riscurilor de scurgere de date si controlul proactiv al dispozitivelor conectate la porturi . Aceasta le permite celor din departamentele IT sa controleze modul de utilizare interna a dispozitivelor portabile, înregistrând toate datele transferate prin reteaua protejata si asigurând criptarea automata a datelor pe dispozitivele portabile. Aplicatia Endpoint Protector este disponibila ca versiune de încercare gratuita de 30 zile sau demo online pe site-ul http://www.EndpointProtector.com.

Despre CoSoSys

Compania CoSoSys este specializata în dezvoltarea de software pentru securitatea retelelor si pentru îmbunatatirea dispozitivelor de stocare portabile. Portofoliul aplicatiilor include functii de la protejarea prin parola si sincronizarea datelor, pâna la împiedicarea accesului neautorizat la dispozitivele periferice atasate calculatoarelor. Distributia produselor CoSoSys se face la nivel global prin fabricantii de hardware de talie mondiala, dar si direct catre utilizatorii finali prin magazinul electronic disponibil pe http://www.CoSoSys.com si http://www.EndpointProtector.com. Compania CoSoSys se bucura de o crestere continua a numarului de utilizatori la nivel mondial. Aceasta are sediul în Cluj-Napoca, România, si are reprezentanti de vânzari în Statele Unite si Germania.

Pentru a evalua Endpoint Protector vizitati:

Poze si alte informatii:

Contact de Presa: